Hoe kun je Gerust Veilig Online Daten?

Hoe kun je Gerust Veilig Online Daten?

29 oktober 2019

Ben je pas lid geworden van een van de bekende datingwebsites om op die manier uiteindelijk de liefde van je leven te ontmoeten? Wil je heel graag een nieuwe persoonlijkheid leren kennen, maar vraag je je aan de andere kant af hoe veilig online daten wel is? Dan kun je de eerst volgende keer wanneer je weer online aan het chatten bent, de onderstaande tips goed ter harte nemen. 

Spreek eerst af op een openbare plek 

Als jullie al een paar keer over en weer berichten hebben gestuurd en er is een klik, dan wil je graag zo snel als mogelijk de persoon aan de andere kant in het echt ontmoeten. De eerste keer dat je deze persoon echt ontmoet is het dan ook verstandig om af te spreken op een openbare locatie. Je kunt samen naar de cafe, bar of discotheek. Het maakt niet uit voor hoe lang jullie hebben afgesproken, jullie kennen elkaar niet of nauwelijks en het is dus verstandig niet direct in een privesfeer te ontmoeten, je weet immers niet altijd precies wat de werkelijke bedoelingen van de andere persoon is. Na enkel dates gehad te hebben en jullie vertrouwen elkaar over en weer, dan wordt het tijd, dat jullie daadwerkelijk naar een hotel gaan of naar jullie eigen plek of een andere speciale locatie waar jullie je beiden op jullie gemak voelen. 

Laat anderen altijd weten wat je van plan bent 

Het is verstandig om altijd een persoon, iemand die je vertrouwd, te laten weten wat je van plan bent. Mocht er iets gebeuren of ben je plots zoek, dan weet tenminste een persoon waar ze je eventueel kunnen opzoeken. 

Doe je onderzoek

Als je geïnteresseerd bent om een ​​bepaalde persoon te ontmoeten, ga dan een beetje op onderzoek uit. Door de naam van de andere persoon in zoekmachines en andere sociale mediasites te plaatsen, zou je wat meer inzicht in hun leven moeten krijgen. Als je iets verdachts ontdekt, is het niet te laat om af te zeggen en daarmede een onaangename date te voorkomen.  

Videochat eerst

Tegenwoordig zou er absoluut geen reden moeten zijn waarom je date niet is voorbereid op videochat voordat de eerste date doorgaat. Dit geeft je de gelegenheid om ervoor te zorgen dat deze persoon is wie hij of zij zegt te zijn. Met videochat kun je elkaar ook leren kennen en zien of de klik nog aanwezig is wanneer je face to face spreekt.

Vertrouw op je instinct

Als iemand te mooi lijkt om waar te zijn, online of wanneer je dat in het echt hebt, wees niet bang om het contact met deze persoon te stoppen. Er zijn veel online dating-oplichting sites en er zijn ook veel meervallen. Als iemand met wie je praat je op enig moment ongemakkelijk laat voellen, klik dan op zijn blokkeerknop en ga door naar de volgende!

Blijf deze datingtips volgen voor een eerst volgende goede date. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden